top of page
Zoeken

TLC sponsort Elonwabeni

Bijgewerkt op: 20 okt. 2020


TLC heeft een bedrag van 25.000 euro toegezegd aan een nieuwe ngo in de buurt van Kaapstad. Op korte termijn zullen wij bekendmaken welk programma binnen dit centrum wij hiermee ondersteunen.


Elonwabeni Child and Family Centre is de thuisbasis van kinderen die kwetsbaar en verlaten achterblijven als gevolg van huiselijk geweld, drugsgebruik, seksueel misbruik en hiv / aids. Minstens 40% van de kinderen is wees vanwege HIV / AIDS. Elonwabeni werkt heel nauw samen met Department of Social Development.


Kinderen en gezinnen.

Bij Elonwabeni zijn ze gepassioneerd door kinderen. Zij geloven dat ze recht hebben op de beste bescherming, zorg en ondersteuning, zodat ze sterke, onafhankelijke en gelukkige volwassenen kunnen worden. Dit proces kan niet snel genoeg beginnen. Zij geloven dat een kind alleen emotioneel gezond kan zijn als het een band heeft met zijn familie. Deze banden moeten worden gekoesterd en onderhouden. Alleen door dit contact kan een kind zijn gevoelens en ervaring van uitsluiting uit zijn gezinsstructuur het beste begrijpen en opnieuw definiëren.


Pleegzorg

Elonwabeni creëert kleine, rustige ruimtes die zijn ontworpen om een ​​gezonde, stabiele gezinsomgeving voor onze kinderen te creëren. Ze hebben 4 van dergelijke huizen met 6 kinderen die elk tot een "gezin" behoren. Elk gezin wordt geleid door een huismoeder. Kinderen blijven hier totdat de hereniging met directe of indirecte familie is weer mogelijk is.


Hereniging

Ze zetten in voor de re-integratie van kinderen in het gezins- en gemeenschapsleven. Zij zijn ervan overtuigd dat het welzijn van het kind verankerd is in zijn / haar relatie met zijn / haar familie.


Nazorg

Nazorgondersteuning is een cruciale preventieve strategie om de kans te verkleinen dat het kind nogmaals wordt verwijderd bij de familie. Het niet implementeren van nazorg heeft onvermijdelijk geleid tot het uiteenvallen van pleegzorg.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page