top of page
Zoeken

TLC Children's Home sluit haar deuren

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2019

TLC Children's Home in Zuid-Afrika heeft besloten om haar deuren te sluiten. De huidige activiteiten zullen in 6 maanden worden afgebouwd. Hieronder een korte samenvatting van hun beweegredenen, zoals zij deze ons hebben toegestuurd.

Ze hebben de afgelopen 25 jaar voor vele uitdagingen gestaan, maar nu zijn er een aantal beren op de weg gekomen, waar ze geen weerstand meer tegen kunnen bieden.


  • Onvoldoende inkomen  Ondanks hun inspanningen om een ​​financieel stabiele instelling te creëren, stegen de kosten sneller dan ze konden dekken met donaties. Het gebrek aan behoorlijke staatssteun en de afwijzing van steun vanuit de Zuid-Afrikaanse Lotto van 4 miljoen Rand was min of meer de genadeklap. 


  • Internationale adoptie De steeds vijandigere houding van politici over de hele wereld ten aanzien van adoptie en het toenemende onvermogen van de sociale overheidsdiensten heeft de gemiddelde verblijfsduur voor kinderen bij TLC van 6 maanden tot tussen 25 en 33 maanden verlengd. Dit heeft een enorme impact op de investering die nodig is om de hoge kwaliteit van de zorg voor de 36 kinderen op TLC te behouden.


  • Vertrouwensbreuk met MT De onherstelbare breuk van oprichtster Thea en de rest van het Management Team heeft o.a. geleid tot het opstappen van de Raad van Toezicht. Zonder deze Raad en het Management Team kan TLC haar activiteiten niet voortzetten op het niveau dat verantwoord is.


Of de breuk met TLC Nederland van invloed geweest is op deze sluiting is niet bekend. Vermoed kan worden dat dit het proces wel versneld heeft. Op de totale begroting bedroeg onze steun slechts 8%.


Wij hebben onze consultants ter plekke gevraagd of zij kunnen assisteren bij de verantwoorde afbouw van het tehuis.


Hans Eernstman, voorzitter

Comments


bottom of page