top of page
Zoeken

Hope and Homes for Children

Bijgewerkt op: 19 nov. 2019Na de vele contacten, die TLC Nederland heeft gelegd om zich verder te richten op gezinsgerichte zorg in Zuid-Afrika, zijn wij o.a. in contact gekomen met Hope and Homes for Children. Deze mondiale organisatie heeft zich ten doel gesteld om -kort door de bocht - alle kindertehuizen te sluiten. Zij hebben daar in landen als India en Roemenië zeer goede resultaten mee geboekt.

In Gauteng, de provincie waar Johannesburg maar ook TLC in ligt, hebben zij nu, in samenwerking met het provinciale departement van sociale ontwikkeling, zorghervormingen uitgevoerd buiten de institutionele zorg om en gericht op gezinsgerichte zorgopties. Ze hebben het proefproject One Child One Family net met de provinciale autoriteiten succesvol afgerond en hebben hun hoofddoelstelling bereikt: toewijding verkrijgen van de provincie Gauteng om de deïnstitutionalisering uit te rollen in alle 129 instellingen met 6200 kinderen in Gauteng en Tshwane. (Pretoria).


Van 30 juli tot en met 1 augustus organiseren zij een zgn. Evidence Summit. Het Eindrapport over de One Child One Family pilot wordt hier gepubliceerd. Hierin worden de bevindingen openbaar gemaakt van het sluiten van 3 kindertehuizen vanaf 2016. Aangezien de samenwerking met de mensen van de Gauteng administration zo goed was, zijn zij nu in staat om vanaf 1 augustus te beginnen met het sluiten van alle kindertehuizen in Gauteng. Dit moet een feit zijn in 2022.


Dit is een spannende fase voor Hope and Homes in Zuid-Afrika en de volgende stap, na 2022, is om het nationale ministerie van Sociale Ontwikkeling te overtuigen de deïnstitutionalisering in alle 9 provincies van Zuid-Afrika te implementeren.


Wij hebben de familie Jarvis van deze ontwikkelingen op de hoogte gebracht en de directeur van Hope and Homes heeft hen voor deze Summit nadrukkelijk uitgenodigd. Wij zijn verheugd hierbij mee te delen, dat Pippa en Joanna op deze Summit aanwezig zullen zijn.


Wilt u meer lezen over Hope and Homes for Children dan verwijzen wij graag naar de bijlage aan dit document. [klik hier]

Comments


bottom of page